top of page

השירים של קייזר צ'יפס | Kaiser Chiefs best songs

להקת הרוק- אינדי האנגלית בעלת השם המגניב קייזר צ'יפס היא אחת הלהקות המשלבות רוק ופופ בצורה האיכותית ביותר בעולם.

הלהקה נוסדה בלידס בשנת 2000 תחת השם פארבה ("Parva"), והוציאה אלבום סטודיו אחד בשם "22" בשנת 2003. בהמשך אותה שנה הם ייסדו עצמם מחדש ושינו את שמם לקייזר צ'יפס על שם קבוצת הכדורגל הדרום אפריקאית מהעיר יוהנסבורג. הלהקה הורכבה מהסולן ריקי וילסון, המתופף ניק הודג'סון, הגיטריסט אנדי ווייט ("ווייטי"), הבסיסט סימון ויקס, והקלידן ניק ביינס (כינויו "בוטן"). החל מ-2013 הצטרף המתופף ויג'איי מיסטרי שהחליף את הודג'סון שעזב בשנת 2012. 

תחילת הדרך

 

בגיל 11, ניק הודגסון, סיימון ריקס וניק ביינס למדו באותה כיתה של בית הספר הקתולי סנט מרי שבמנסטון, מערב יורקשייר. ריקס וביינס המשיכו ללמוד גם באוניברסיטה, בעוד שהודגסון נשאר באזור לידס והכיר את אנדרו ווייט וריקי וילסון, והשלושה הקימו את להקת "רונסטון פארבה". לאחר שזו כשלה להשיג חוזה הקלטה ריקס וביינס שחזרו מהאוניברסיטה הצטרפו אליה, והשם קוצר לפארבה. בהרכבה המורחב הלהקה צברה הצלחה מקומית ואף מחוץ לאיזור לידס, היא הצליחה להשיג חוזה הקלטה ולהוציא אלבום בכורה בשם 22. אולם לאחר שחברת התקליטים פשטה את הרגל הלהקה ננטשה ללא כל כיוון.

 

אמרגן הלהקה ג'יימס סאנדום סיפר שבזמנו הלהקה נחשבה לסחורה פגומה ואף אחד לא רצה לגעת בה. זה הכריח את הלהקה להמציא את עצמה מחדש עם כיוון וחומרים חדשים וגם שם חדש- "קייזר צ'יפס", על שם קבוצת הכדורגל הדרום אפריקאית אליה עזב הקפטן של לידס יונייטד בזמנו לוקאס ראדבה. סאנדום הלך לראותם בהופעה והתרשם, הקייזר צ'יפס קיבלה הצעה לחוזה הקלטה מחברתו B-Unique Records ואף מחברת אטלנטיק רקורדס.

 

שתי הופעות תרמו במיוחד לפריצה של הקייזר צ'יפס, האחת ביולי 2004 בפסטיבל במוסקבה, ושנייה בטקס פרסי המגזין NME בתחילת 2005. בדומה לקולדפליי ופרנץ פרדיננד לפניהם, שיבוצם להופעת הפתיחה התברר כבעל השפעה מכרעת ומשך המון תשומת לב תקשורתית חיובית. 

"Employment"

שוחרר במרץ 2005

1. "Everyday I Love You Less and Less"   
2. "I Predict a Riot" 
3. "Modern Way" 
4. "Na Na Na Na Naa" 
5. "You Can Have It All"
6. "Oh My God"
7. "Born to Be a Dancer" 
8. "Saturday Night" 
9. "What Did I Ever Give You?" 
10. "Time Honoured Tradition" 

11. "Caroline, Yes" 
12. "Team Mate" 

Oh My God

תחת השפעה המגיעה בעיקר מניו ווייב ופאנק של סוף הסבנטיז והאייטיז הקייזר צ'יפס הוציאה חמישה אלבומים, הראשון שבהם-  Employment  היה להצלחה מסחררת ומכר מעל ל-3 מיליון עותקים ברחבי העולם. הוא דורג שלישי במצעד האלבומים הבריטי, והגיע לחמישה מעמדות פלטינה. הלהקה זכתה בזכותו בשלושה פרסים של תעשיית המוזיקה הבריטית (Brit Awards) כולל פרס הלהקה הבריטית הטובה ביותר, בנוסף זכתה בפרס האלבום הטוב ביותר של המגזין NME, והייתה מועמדת עם האלבום לפרס מרקורי. 

Everyday I Love You Less and Less
I Predict a Riot
Modern Way

"Yours Truly, Angry Mob"

שוחרר בפברואר 2007

1. "Ruby"  
2. "The Angry Mob" 
3. "Heat Dies Down" 
4. "Highroyds" 
5. "Love's Not a Competition (But I'm Winning)" 
6. "Thank You Very Much" 
7. "I Can Do It Without You" 
8. "My Kind of Guy"
9. "Everything Is Average Nowadays" 

10. "Boxing Champ" 
11. "Learnt My Lesson Well"

12. "Try Your Best" 
13. "Retirement"

Love's Not a Competition
(But I'm Winning)

כיאה לשמו ("שלכם בברכה, המון זועם") האלבום השני של הקייזר צ'יפס היה יותר אפל ובעל מודעות חברתית מקודמו מבחינת ליריקה, עם שירים העוסקים בפשעי רחוב, אלימות, תהילה וחוסר המהימנות של צהובונים. את האלבום קידם הסינגל Ruby שהפך לסינגל הראשון והיחידי עד היום שכבש את המקום הראשון במצעד הפזמונים הבריטי. כמו כן האלבום דורג ראשון במצעד האלבומים הבריטי והגיע למעמד פלטינה.

Everything Is Average Nowadays
Ruby

"Off with Their Heads"

שוחרר באוקטובר 2008

1. "Spanish Metal" 
2. "Never Miss a Beat" 
3. "Like It Too Much"
4. "You Want History" 
5. "Can't Say What I Mean" 
6. "Good Days Bad Days"
7. "Tomato in the Rain" 
8. "Half the Truth" 
9. "Always Happens Like That" 
10. "Addicted to Drugs"

11. "Remember You're a Girl"

Never Miss a Beat
Good Days Bad Days

האלבום השלישי של הקייזר צ'יפס הגיע "רק" למקום השני במצעד הבריטי, הוא שוחרר רק לאחר שנה בארה"ב ודורג 55 במצעד הבילבורד האמריקאי. באלבום התארחו אמנים רבים ביניהם לילי אלן שמשתתפת בשיר Always Happens Like That ו- Never Miss a Beat. אלן אגב גם עשתה קאבר ללהיט הבכורה של הקייזר צ'יפס Oh My God למיקסטייפ בתחילת דרכה, ולאחר מכן בהפקה מחודשת של מארק רונסון באלבומו Version.

"The Future Is Medieval"

שוחרר ביוני 2011

1. "Howlaround" 
2. "Little Shocks" 
3. "Things Change" 
4. "Starts with Nothing" 
5. "Out of Focus" 
6. "Dead or in Serious Trouble"
7. "When All Is Quiet" 
8. "Man on Mars" 
9. "Child of the Jago" 
10. "Heard It Break" 

11. "Coming Up for Air" 
12. "If You Will Have Me"

13. "Kinda Girl You Are"
14. "Long Way from Celebrating"

Little Shocks

Listen to Your Head

סינגל חדש מתוך אוסף הלהיטים הראשון של הקייזר צ'יפס שיצא ביוני 2012

Souvenir: The Singles 2004–2012

האלבום הרביעי של הקייזר צ'יפס כלל לא פחות מ-23 שירים בפוטנציה. The Future Is Medieval נמכר תחילה בלעדית דרך אתר הלהקה הרשמי ויצא לחנויות רק לאחר 3 שבועות. הייחוד ברכישה דרך האתר היה שלרוכש הייתה אפשרות לבחור אילו שירים יופיעו באלבום מתוך ה-23, וכן לעצב את עטיפתו לפי רצונו, לחלוק עם חברים את הרכישה ולהרוויח יורו על כל מי שירכוש גרסה זהה. 

לנוכח חוסר ההצלחה בארה"ב עם האלבומים הקודמים, במרץ 2012 האלבום שווק בה מחדש תחת השם Start the Revolution Without Me וכלל את השיר החדש On the Run בתוספת שירים שקודם לכן היו זמינים רק במהדורה הדיגיטלית של האלבום. כמו כן שווקה בלעדית דרך האתר הרשמי מהדורת ויניל מוגבלת עם 23 השירים של מהדורת הדלוקס הנפרשים על 4 תקליטי 10 אינץ'.

On the Run
Kinda Girl You Are
Man on Mars

"Education, Education, Education & War"

שוחרר באפריל 2014

1. "The Factory Gates" 
2. "Coming Home" 
3. "Misery Company" 
4. "Ruffians on Parade"
5. "Meanwhile Up in Heaven" 
6. "One More Last Song" 
7. "My Life" 
8. "Bows & Arrows" 
9. "Cannons" 
10. "Roses"

Coming Home

אלבום הסטודיו החמישי של הקייזר צ'יפס אינו אלבום רגיל. לאחר טלטלה שעברה הלהקה בשנים האחרונות, אלבום טוב היה מנת חמצן קריטית למען עתידה. בשנת 2012, שנה לאחר שיצא האלבום The Future Is Medieval והיה לאכזבה יחסית, החליט המתופף, הסולן וכותב השירים ניק הודג'סון לעזוב את הלהקה שהיה אחד ממקימיה. מלאכת הכתיבה והיצירה נפלה על כתפיו של הסולן ריקי וילסון לבדו

Meanwhile Up in Heaven

התפתחות נוספת בעלת משמעות גדולה הגיע ממקום לא צפוי, כשוילסון החליט לפני כשנה להפוך לשופט בתכנית הכישרונות של ''דה וויס'' בגרסתה הבריטית. כצפוי, המהלך שבו סולן להקת רוק אינדי לוקח חלק בסמל תרבות ההמונים והרדידות המוסיקלית עשה רעש גדול, ו-וילסון נאלץ להתמודד עם מטחי האשמות על ''סל אאוט'' ממי שלא יכל לשאת את ישיבתו בתכנית לצד אמנים כמו קיילי מינוג, וויל איי אם וטום ג'ונס.


אבל כמובן שלמטבע היה צד שני שכן המהלך שם את הלהקה באור הזרקורים, כשווילסון מצידו הגיב לביקורות ולא הותיר מקום לספק על מה שמניע אותו: "אני שומע את כולם מדברים אבל אני לא פאקין אידיוט, אני אוהב את הלהקה שלי ורוצה שהתקליט החדש ימשוך תשומת לב...לכן אני עושה זאת".

ובעצם אולי המהלך של וילסון נועד למלא את החלל שנוצר בעקבות העזיבה של הודג'סון, הרי כשצפויה דעיכה בהאזנות בעקבות אבידה משמעותית שכזו, אולי אין ברירה לקייזר צ'יפס לחפש קצת קהל בצדדים, לשכנע קהל פריים טיים כמו של ''דה ווייס'', שכל קשר בינו לאינדי רוק מקרי בהחלט, שגיטרה חשמלית עליזה ששרה על מלחמה זה בדיוק מה שהם צריכים באוזניות שלהם.

מבלי לדעת איך בדיוק תרמה דה ווייס לאלבום Education, Education, Education & War, הלהקה קיבלה את מבוקשה. האלבום החמישי נכנס היישר למקום הראשון של מצעד האלבומים הבריטי, השני של הקייזר צ'יפס שמגיע למעמד, אז היה זה האלבום Yours Truly, Angry Mob של 2007. גם הביקורות באופן כללי די פרגנו "...הלהקה נשמעת באלבום החדש כאילו היא מייצגת כל דימויי הרוק הבריטי ב-15 השנים האחרונות ואפילו עוד קצת של ​מלפני כן..." (ConsequenceOfSound).

My Life

שם האלבום "השכלה, השכלה, השכלה ומלחמה" שאוב בחלקו מתוך משפט מפורסם של טוני בלייר שאמר את 3 המילים הראשונות (השכלה! השכלה! השכלה!), והקייזרים הוסיפו את המילה הרביעית מתוך מחאה צינית על המתרחש בשטח. השיר Cannons כנראה מסביר את הסיבה לכך בעצם היותו הצהרת רוק רצינית ובועטת, זה בהחלט נשמע כמו מניפסט.

 

להקות פחות גדולות היו סוגרות את הבאסטה אם היו מאבדות חבר מייסד, על אחת כמה וכמה כזה שכתב את כל שיריהן, אבל הקייזר צ'יפס התאושש בצורה מעוררת השראה באלבום החמישי, כיאה להקת רוק בריטית חריפה עם מוניטין גבוה לא רק במולדתה אלא בכל רחבי אירופה.

* ביקורת האלבום של המגזין NME *

אי אפשר להאשים את הקייזר צ'יפס בעמידה במקום באלבומם השישי Stay Together. הדבר הגרוע ביותר שלהקה ותיקה יכולה לעשות הוא להוציא אלבומים דומים זה לזה שאיכותם הולכת ויורדת - מסלול בו הרביעייה מלידס בהחלט הצליחה להימנע מללכת. הלהקה הרחיקה מאד אל עבר שטחים לא מוכרים, עד כדי כך שכיום קשה לזהות את להקת האינדי שזכתה להצלחה בקרב מעריצים עם להיטים כמו RubyOh My GodI Predict a Riot ועוד. יכול להיות שדבר זה לא אמור להוות הפתעה. הקייזר צ'יפס נהנו מחשיפה מוגברת מאז שהסולן ריקי ווילסון הצטרך לתכנית The Voice בתור שופט בשנת 2013. קיצוץ של האלמנטים הקיצוניים יותר מהמוזיקה שלהם הוא הצד ההגיוני הבא.

"Stay Together"

שוחרר באוקטובר 2016

1. "We Stay Together"
2. "Hole in My Soul"
3. "Parachute" 
4. "Good Clean Fun" 
5. "Why Do You Do It to Me?" 
6. "Indoor Firework"
7. "Press Rewind"
8. "Happen in a Heartbeat" 
9. "High Society"
10. "Sunday Morning"

11. "Still Waiting"

Parachute
Hole In My Soul

רוב אלבומי העבר של הלקה היו בעלי טון פוליטי או מרדני – האלבום Off With Their Heads משנת 2008, או האלבום האחרון Education, Education & War משנת 2014. אבל התימה המרכזית ב- Stay Together, לפי המסרים שהועברו לעיתונות, היא מונוגמיה- There’s a hole in my soul that can only be filled by you, שר ווילסון בשיר Hole In My Soul, בליווי כינורות בסגנון התוכנית X Factor.

הסינגל הראשון מתוך האלבום, Parachute, מנסה לפנות לכיוון הפקה טרופית באמצעות הרכב הדאנס Xenomania, שייצרו להיטים בין היתר עבור קיילי מינוג וגירלז אלאוד, אבל התוצאה שמתקבלת לא מאד מרשימה. היכולות הפופיות של ווילסון משכנעות הרבה יותר בשירים כמו Press Rewind ו- Happen in A Heartbeat, אם כי רק בשיר High Society הסולן משחרר את הצד הקשוח יותר שלו ומוכיח שאחרי הכל עדיין מדובר באותה להקה אהובה.

- שידורי הרצה במתכונת חדשה -

bottom of page