top of page

הכל על להקת בלונדי | Blondie best songs

בשנת 1973, הצטרף בחור בשם כריס סטיין כגיטריסט ללהקה בשם

the Stillettoes, ופיתח מערכת יחסים עם אחת הסולניות- דבי הארי. לאחר מכן, כשהלהקה התפרקה השניים הקימו להקה חדשה בשם בלונדי- Blondie, השם נגזר מההערות של נהגי משאית ששרקו "היי בלונדי!" לסולנית היפה דבי הארי בזמן שחלפו על פניה. לאחר כמה חילופים בצוות הלהקה התעצב לבסוף הרכבה הסופי: להארי וסטיין הצטרפו המתופף קלם בורק ונגן הבס גארי ולנטיין, לאחר מכן הצטרף הקלידן ג'ימי דסטרי, וזה יהיה השלד של להקת בלונדי הניו יורקית, מי שתהיה חלוצה חשובה בסצנות הניו- ווייב והפאנק האמריקאי באמצע-סוף שנות ה-70'. 

שני האלבומים הראשונים של הלהקה הכילו אלמנטים חזקים של הז'אנרים הנ"ל ולא ממש הצליחו בבריטניה ואוסטרליה עד לשחרור של האלבום השלישי- Parallel Lines, לאחריו שני האלבומים הקודמים החלו להצליח. בלונדי הוציאה כמה להיטים גדולים ביניהם Call MeAtomic, ו- Heart of Glass והפכה ידועה בזכות יכולתה לשלב בין סגנונות שונים כגון דיסקו, פופ, ראפ ורגאיי- הכל תחת בסיס רוק של להקת ניו ווייב פורצת דרך. אבל למרות ההצלחה העניינים לא היו שקטים בלהקה, שימוש בסמים ומתחים בין החברים (הרבה בגלל מרמור של חברי הלהקה מכך שהסיקור התקשורתי התרכז בסולנית דבי הארי) נתנו אותותיהם וגרמו לכך שלאחר צאת האלבום השישי The Hunter שיצא ב-1982, בלונדי התפרקה. דבי הארי יצאה לקריירות סולו לא ממש מוצלחת, במהלכה גם לקחהה  הפסקה של כמה שנים משום שהגיטריסט ובן זוגה באותו זמן כריס סטיין חלה במחלת עור נדירה. 

בשנות ה- 2000 הלהקה בעיקר ערכה סיבובי הופעות ברחבי העולם והוציאה 3 אלבומים, האחרון שבהם Blondie 4(0) Ever מ- 2014 ציין 40 שנה להיווסדות הלהקה, וכחלק מאלבום כפול ומארז חגיגי הלהקה הוציאה אלבום להיטים עם ביצוע מחודש ללהיטיה הגדולים.

בשנת 2006 נכנסה בלונדי להיכל התהילה של הרוק אנד רול. בשנת 1999 דורגה דבי הארי במקום 12 במצעד 100 הנשים הגדולות של הרוק אנד רול שערך ערוץ המוזיקה VH1. כמו כן דורגה הארי ב- 2002 במקום 18 ברשימת 100 האמנים הסקסיים של כל הזמנים שערך VH1.

"Blondie"

שוחרר בדצמבר 1976

1. "X Offender"   
2. "Little Girl Lies" 
3. "In the Flesh" 
4. "Look Good in Blue"
5. "In the Sun" 
6. "A Shark in Jets Clothing"

צד ב'

7. "Man Overboard"  
8. "Rip Her to Shreds" 
9. "Rifle Range" 

10. "Kung Fu Girls" 
11. "The Attack of the Giant Ants"

In the Flesh

שמו של הסינגל הראשון של בלונדי X Offender היה במקור Sex Offender אך הלהקה שינתה את שמו משום שתחנות הרדיו סירבו לנגן שיר עם שם כה שנוי במחלוקת. בשל מכירות נמוכות ומחסור ביחסי ציבור הלהקה החליטה להחליף חברת תקליטים ורכשה אתת הזכויות על האלבום. לאחר שנה היא שחררה את האלבום מחדש עם הסינגל השני In the Flesh. האלבום דורג 16 במצעד האלבומים האוסטרלי, בה In the Flesh דורג 3 במצעד הפזמונים. האלבום דורג 75 במצעד האלבומים הבריטי בתחילת 1979, בה הלהקה צברה פופולריות רבה.

בשנים 1994 ו-2001 שוחרר Blondie מחדש בבריטניה עם שירי בונוס ותוספות נוספות, מהלך שיחזור על עצמו עם כל אחד מהאלבומים הבאים.

In the Sun
X Offender

"Plastic Letters"

שוחרר בפברואר 1978

1. "Fan Mail"  
2. "Denis" 
3. "Bermuda Triangle Blues (Flight 45)" 
4. "Youth Nabbed as Sniper" 
5. "Contact in Red Square" 
6.
"(I'm Always Touched by Your) Presence, Dear" 
7. "I'm on E" 

צד ב'

8. "I Didn't Have the Nerve to Say No" 

9. "Love at the Pier" 

10. "No Imagination" 

Denis

11. "Kidnapper" 

12. "Detroit 442" 
13. "Cautious Lip"  

(I'm Always Touched By Your) Presence, Dear

סינגל הבכורה מהאלבום השני - Denis, קאבר ללהיט של Randy & the Rainbows משנת 1963- "Denise" (אכן, האיות שונה) היה להיט גדול בכל רחבי אירופה וגם באוסטרליה. הסינגל השני I'm Always Touched by Your) Presence, Dear) הגיע למקום 10 במצעד הפזמונים הבריטי. השיר נכתב על ידי חבר הלהקה לשעבר הבסיסט גארי ואלנטיין, שעזב את הלהקה לקריירת סולו לפני תחילת ההקלטות (מה שאילץ את כריס שטיין למלא את מקומו לנגן גם בבס וגם בגיטרה). 

Plastic Letters דורג 10 במצעד האלבומים הבריטי והגיע למעמד פלטינה. בדומה לקודמו, גם הוא שוחרר מחדש ב-1994 ו-2001 עם שירי בונוס וגרסת הדמו של הלהיט העתידי של הלהקה Heart of Glass, מה שהיה מוכר אז בכינוי "The Disco Song".

"Parallel Lines"

שוחרר בספטמבר 1978

1. "Hanging on the Telephone"
2. "One Way or Another"  
3. "Picture This" 
4. "Fade Away and Radiate" 
5. "Pretty Baby" 
6. "I Know but I Don't Know"

צד ב'

7. "11:59"  
8. "Will Anything Happen?"  
9. "Sunday Girl"  
10. "Heart of Glass"

11. "Kidnapper" 

12. "Detroit 442" 
13. "Cautious Lip"  

11. "I'm Gonna Love You Too"
12. "Just Go Away"  

Picture This

האלבום השלישי של בלונדי היווה את הפריצה האמיתית של הלהקה וההישגים של שני האלבומים הקודמים החלו לנסוק רק לאחר צאתו. האלבום דורג ראשון במצעד האלבומים הבריטי, ובארה"ב "נפתחה הדלת" ללהקה כשדורג 6 במצעד האלבומים של הבילבורד. 

האלבום מכיל כמות גדולה מהלהיטים הגדולים ביותר של בלונדי, ו-6 מתוך 12 השירים בו יצאו כסינגלים בין אם בבריטניה או בארה"ב. ב-2008 האלבום יצא במהדורת אספנים מורחבת לרגל חגיגות 30 שנה לצאתו בעטיפה חדשה, בונוס DVD, תקליט 7 אינץ' של השיר Heart of Glass בגרסת הסינגל, ורמיקסים והופעות טלוויזיוניות.

Hanging on the Telephone
Sunday Girl
I'm Gonna Love You Too
Heart of Glass
One Way or Another
Union City Blue
The Hardest Part

"Eat to the Beat"

שוחרר באוקטובר 1979

צד א'

1. "Dreaming" 
2. "The Hardest Part"  
3. "Union City Blue" 
4. "Shayla"  
5. "Eat to the Beat"  
6. "Accidents Never Happen"

צד ב'

7. "Die Young Stay Pretty"  
8. "Slow Motion" 
9. "Atomic" 

10. "Sound-A-Sleep" 
11. "Victor"  
12. "Living in the Real World"

האלבום הרביעי של בלונדי שהה לא פחות משנה במצעד האלבומים של הבילבורד האמריקאי, והגיע למעמד פלטינה בארה"ב. כמו כן נבחר כאחד מעשרת האלבומים הטובים ביותר של הבילבורד מהאייטיז. בבריטניה האלבום דורג ראשון במצעד האלבומים הבריטי והגיע למעמד פלטינה.

האלבום מכיל מגוון סגנונות שונים כמו פופ,פאנק רוק, רגאיי ופאנק. שלושה סינגלים יצאו מהאלבום בבריטניה- DreamingUnion City Blue ו- Atomic, בארה"ב שוחרר The Hardest Part במקום Union City Blue


אלבום הוידאו הראשון של בלונדי הופק בשיתוף עם התקליט הזה ובו פרומואים לכל אחד מ-12 השירים. היה זה פרויקט ראשון מסוגו במוזיקת הרוק. כל השירים צולמו ברחבי ניו יורק למעט Union City Blue שצולם בניו ג'רזי. בדומה לאלבומים האחרים, גם Eat to the Beat שוחרר מחדש ב- 1994 ו-2001, מהדורה בה צורפו "הערות שרוול" (הכיתובים המצורפים לאריזות תקליטים, היו בעלי ערך מוסף גדול בזמנים הישנים) של מפיק האלבום מייק צ'פמן:

"...הם רצו לנסות הכל, ואני הייתי שם איתם. היה לנו גם שם לאלבום בשלב מאוד מוקדם Eat to the Beat, ניסיתי להבין מדבי מה זה בדיוק אומר לה, אבל בטבע שלה היא פשוט בלבלה אותי ונאלצתי לתת לזה פרשנות משלי...[סמים] מצאו את דרכם לאולפן והציבו בפנינו מכשול נוסף. יותר סמים-יותר מריבות. זה נהפך לבלאגן רציני...המוזיקה הייתה טובה אבל הלהקה הראתה סימני בלאי. הפגישות, הסמים, המסיבות והוויכוחים התישו את כולנו, וקשה היה להיות עם גישה חיובית כשהפרויקט סוף סוף נגמר...האם היה זה התקליט שהציבור חיכה לו, או רק בזבוז של שבעה מוחות חולים? מעולם לא חוויתי כזאת רכבת הרים רגשית לפני כן, ומעולם לא שכחתי את הצלילים, ריחות וטעמים שבאו איתה. כנראה שלזה הם התכוונו: Eat to the Beat..."

Atomic
Dreaming

"Autoamerican"

שוחרר בדצמבר 1980

1. "Europa"  
2. "Live It Up" 
3. "Here's Looking at You"  
4. "The Tide Is High"
5. "Angels on the Balcony"   
6. "Go Through It"

צד ב'

7. "Do the Dark"  
8. "Rapture" 
9. "Faces"

האלבום החמישי של בלונדי היה סטייה קיצונית ללהקה מבחינה סגנונית, כשמלבד שירי פופ ורוק היו גם שירים עם השפעות בלוז וג'אז, רגאיי (בסינגל The Tide Is High- קאבר לשיר של להקת Paragons) ו-Rapture ששילב פאנק, רוק, ג'אז ואפילו מעט את ז'אנר הראפ העולה. Autoamerican הגיע למקום השלישי במצעד האלבומים הבריטי, שביעי בבילבורד האמריקאי ושמיני באוסטרלי. 

10. "T-Birds"

11. "Walk Like Me" 
12. "Follow Me"

המפיק מייק צ'פמן התעקש שההקלטות יתבצעו בלוס אנגלס. לימים הגיטריסט כריס שטיין קיטר: "כל יום אנו קמים, מתנודדים אל מול השמש המסנוורת, ונוסעים מעבר לאיזה ירח ענק מאיזה סרט מדע בדיוני" המתופף קלם ברוק דווקא קיבל בברכה את השינוי "Autoamerican היה כיף. זכינו לבלות חודשיים בקליפורניה. אני תמיד בעד נסיעה חופשית" למרות ההקלטות באל איי הלהקה התעקשה שעטיפת האלבום תצולם מעיר הולדתם, נעמדים על גג בניין בברודוויי ניו יורק. 

הלהקה שחררה שני סינגלים בלבד מהאלבום, The Tide Is High כבש את המקום הראשון במגוון מצעדים ברחבי העולם ביניהם בריטניה וארה"ב. Rapture עשה היסטוריה כשהיה לשיר הראפ הראשון שהגיע למקום הראשון במצעד הסינגלים בארה"ב הבילבורד טופ 100.

בגרסאות החדשות של 1994 ו-2001 האלבום כלל בין השאר שני שירי בונוס, גרסה מורחבת של Rapture וכן תקליט 12 אינץ' עם גרסת דיסקו מיוחדת של השיר.

The Tide Is High
Rapture

"The Hunter"

שוחרר במאי 1982

צד א'

1. "Orchid Club"  
2. "Island of Lost Souls"  
3. "Dragonfly" 
4. "For Your Eyes Only"   
5. "The Beast"

צד ב'

6. "War Child"   
7. "Little Caesar"  
8. "Danceway"  
9. "(Can I) Find the Right Words (To Say)"

10. "English Boys"  
11. "The Hunter Gets Captured by the Game"

Island of Lost Souls

האלבום השישי של בלונדי היה האחרון בעל חומר חדש שתוציא הלהקה עד 1999. האלבום נחשב לאכזבה יחסית לשלושת האלבומים הקודמים של בלונדי עם מייק צ'פמן מבחינה ביקורתית ומסחרית כשהגיע למקום תשיעי בבריטניה, 15 באוסטרליה ו-33 בארה"ב. 


שיר מס' 4 For Your Eyes Only נכתב במקור לסרט של ג'יימס בונד בעל אותו שם, אולם מפיקי הסרט העדיפו שיר אחר וביקשו מבלונדי להקליט אותו במקום, אולם בלונדי סירבה והחליטה להוציא את השיר באלבום הנוכחי.

 

שישה חודשים לאחר שחרור האלבום בלונדי התפרקה. סיבוב ההופעות בקיץ 82' ברחבי אמריקה שנועד לקדם את The Hunter היה לא מוצלח, וסיבוב ההופעות האירופי שתוכנן לסתיו בוטל. בהערות השרוול של ההוצאה המחודשת של האלבום ב- 2001 מצורפים דברים שכתב מייק צ'פמן: "ידעתי שהיינו בחלל אומנותי שונה והרבה פחות נגיש, וזה הדאיג אותי. אני יכול לזהות שהדברים היו שונים הפעם, וידעתי שזה יהיה האלבום האחרון של בלונדי".

"No Exit"

שוחרר בפברואר 1999

1. "Screaming Skin" 
2. "Forgive and Forget" 
3. "Maria" 
4. "No Exit" 
5. "Double Take" 
6. "Nothing Is Real but the Girl" 
7. "Boom Boom in the Zoom Zoom Room" 
8. "Night Wind Sent" 
9. "Under the Gun" (for Jeffrey Lee Pierce) 
10. "Out in the Streets"

11. "Happy Dog" (for Caggy) 
12. "The Dream's Lost on Me"

13. "Divine" 
14. "Dig up the Conjo"  

No Exit
Nothing Is Real but the Girl

האלבום השביעי של בלונדי יצא לאחר הפסקה מפעילות של 17 שנה. קדם לו קאמבק של סיבוב הופעות עצום של 13 חודשים באירופה, צפון אמריקה ואוקיאניה. כנהוג באלבומי בלונדי, האלבום הכיל סגנונות רבים ביניהם פופ, רגאיי, והיפ הופ. מייק צ'פמן, שהפיק את כל האלבומים של בלונדי למעט השניים הראשונים, הפיק כמה מהדמואים הראשונים של האלבום אבל לבסוף ההפקה עברה לקרייג לאון. 

האלבום הגיע למקום השלישי במצעד הבריטי ומעמד זהב עם מכירות של למעלה מ-100,000 עותקים. קידם אותו הלהיט Maria שהיה  לסינגל השישי של בלונדי בפסגת מצעד הפזמונים הבריטי- 20 שנה בדיוק לאחר הלהיט הראשון של הלהקה במקום הראשון Heart of Glass, מה שהפך את בלונדי ללהקה הראשונה לה להיטי מקום ראשון בשלושה עשורים שונים. 

האלבום יצא בכמה מהדורות במדינות שונות עם שירי בונוס, בעיקר גרסאות להיטים בהופעה חיה מסיבוב ההופעות של No Exit

Maria

"The Curse of Blondie"

שוחרר באוקטובר 2003

1. "Shakedown"  
2. "Good Boys" 
3. "Undone" 
4. "Golden Rod" 
5. "Rules for Living" 
6. "Background Melody (The Only One)"  
7. "Magic (Asadoya Yunta)" 
8. "End to End" 
9. "Hello Joe" 
10. "The Tingler" 

11. "Last One in the World" 

12. "Diamond Bridge"  
13. "Desire Brings Me Back" 
14. "Songs of Love"

Good Boys

האלבום השמיני של בלונדי שילב בעיקר את סגנון הרוק הישן של הלהקה מהאלבומים הראשונים ודאנס פופ. כמו כן היו נגיעות של ג'אז (Desire Brings Me Back) מוזיקה יפנית מסורתית [(Magic (Asadoya Yunta]  רגאיי [(Background Melody (The Only One]. הסינגל היחיד מהאלבום Good Boys הגיע למקום 12 במצעד הפזמונים הבריטי והיה להיט דאנס בארה"ב. הביקורות לאלבום היו מעורבות וביצועיו המסחריים בינוניים מינוס.

The Curse of Blondie יצא במגוון מהדורות במדינות שונות, המהדורה של ארה"ב כללה את הקליפ של הסינגל Good Boys. לאחר שנה האלבום שוחרר מחדש בפורמט DualDisc (דיסק בעל שני צדדים-CD רגיל ו-DVD בצד שני). צד ה-CD הכיל את האלבום בגרסתו הרגילה, צד ה-DVD הכיל את האלבום בסאונד סראונד וסטריאו 5.1, גלריית תמונות, הקליפ של Good Boys ותוכן לקריאה בלבד (ROM) מהמחשב של ההפקה.

ב- 2005 חברת הפקה אנגלית יצרה "הכלאה" בין השיר של בלונדי מ-1980 Rapture לזה של הדורס מ-1971 Riders on the Storm. הגרסה הלא רשמית אושרה על ידי שתי הלהקות ויצאה כסינגל רשמי, היא נכללה באוסף הלהיטים של בלונדי משנת 2005 Greatest Hits: Sight + Sound compilation.
Rapture Riders
ב- 2009 הפיקה בלונדי גרסה משלה לשיר פופולארי של חג המולד, לא יצא כחלק מאלבום כלשהו.
We Three Kings

"Panic of Girls"

שוחרר ביוני 2011

1. "D-Day" 
2. "What I Heard"
3. "Mother" 
4. "The End the End" 
5. "Girlie Girlie" (Sophia George cover)
6. "Love Doesn't Frighten Me"  
7. "Words in My Mouth"
8. "Sunday Smile" (Beirut cover)
9. "Wipe Off My Sweat" 
10. "Le Bleu"  
11. "China Shoes"

Mother

האלבום התשיעי של בלונדי הוקלט במהלך 2009 ו- 2010 בוודסטוק וניו ג'רזי- התקליט השני בלבד של הלהקה אשר הוקלט מחוץ למנהטן אחרי Autoamerican שהוקלט בלוס אנג'לס. היה זה האלבום הראשון של בלונדי ללא הקלידן ג'ימי דסטרי. קלם ברוק סיפר כי 35 שירים הוקלטו במהלך המפגשים כשרק 14 הטובים ביותר יכנסו לאלבום. שם האלבום נגזר ממילות אחד השירים שהוקלטו לאלבום- End of the World, שלבסוף לא נכנס לאלבום במהדורתו הרגילה אלא רק כבונוס במהדורת הדלוקס האירופית. האלבום מכיל שיר אחד בצרפתית Le Bleu ושניים בספרדית Wipe Off My Sweat  ו- Mirame, האחרון מופיע רק במהדורות האספנים של האלבום.

Panic of Girls תוכנן לצאת ב-2010, אולם קשיים עם חברות הקלטה דחו זאת. בראיון לעיתון הבריטי The Daily Telegraph במרץ 2011 דבי הארי חשפה כי הלהקה תשחרר את האלבום בבריטניה בעצמה, כלומר ללא חברת הקלטה, כחלק ממהדורת אספנים. זו כללה את האלבום, מגזין מהודר בן 132 עמודים המתעד את הפקת האלבום והיסטוריית הלהקה, תמונות ארכיון רבות, ארבעה גלויות, שישה תגים ופוסטר. 

האלבום שוחרר כהורדה דיגיטלית בסוף מאי 2011, ולאחר מכן כעותק פיזי במגוון פורמטים, הוא היה זמין בבריטניה במעל ל-3000 חנויות מוזיקה לא מסורתיות (רשתות קמעונאות למשל). בארה"ב האלבום שוחרר לאחר 3 חודשים והיה זמין בלעדית באמאזון.
בדצמבר 2010, חצי שנה טרם צאת האלבום, שניים משיריו What I Heard ו- Girlie Girlie נוספו למהדורה חדשה של האלבום Parallel Lines שניתן במתנה לקוראי העיתון The Mail on Sunday. כמו כן הסינגל הראשון Mother היה זמין להורדה בחינם מהאתר הרשמי של בלונדי, אולם בגרסה שונה מזו שיצאה לבסוף.

דיסק 1: אוסף להיטים בביצוע מחודש של בלונדי:
 

1. "Heart of Glass"  

2. "Dreaming"  

3. "The Tide Is High" 

4. "Maria" 

5. "Sunday Girl"  

6. "Hanging on the Telephone"  

7. "Rapture" 

8. "One Way or Another"  

9. "Call Me"  

10. "Atomic" 

11. "Rip Her to Shreds"  

דיסק 2, אלבום חדש Ghosts of Download:


1. "Sugar on the Side" (FT. Systema Solar)

2. "Rave" (FT. Miss Guy)

3. "A Rose by Any Name" (FT. Beth Ditto)

4. "Winter"  

5. "I Want to Drag You Around"  

6. "I Screwed Up" (FT. Los Rakas)

7. "Relax"

8. "Take Me in the Night"  

9. "Make a Way"  

10. "Mile High" 

11. "Euphoria"  

12. "Take It Back"  

13. "Backroom"  

-מאת: אייל סעדון- האלבום החדש של בלונדי יוצא כחלק מחבילת אלבומים חגיגית  בשם Blondie 4(0) Ever, לרגל 40 שנות פעילות של הלהקה. השם המעניין של האלבום עם החומר החדש Ghosts of Download הוא על שם הרוחות שלכאורה חיות באלקטרוניקה, זאת שכל כך השתנתה ב- 40 השנה האחרונות- בלונדי הייתה שם כשהיה רק את הויניל, ועכשיו היא בעידן שבו היא משחררת סינגל ראשון כקובץץ דיגיטלי בלבד.

מלבד Ghosts of Download שהוא אלבום האולפן העשירי במספר, המארז מכיל גם אלבום אוסף בשם Greatest Hits Deluxe Redux - אוסף הקלטות מחדש שנעשו ב-2013 לכל השירים האהובים של הלהקה באופן שדומה (ויש שיאמרו דומה מדי) להקלטות המקוריות. עם זאת האלבום מראה את יכולתה של הלהקה לשמור על הצליל המאפיין אותה ועל איכות קולה של דאבי הארי, הסולנית האלמותית והאייקונית של הלהקה.

A Rose by Any Name

האלבום מעורבב סגנונות ודורש מספר האזנות בכדי להתעכל לגמרי. מרוכז ברובו סביב רגאיי וניסיונות אשר לעתים משתלמים. A Rose by Any Name הוא הסינגל הראשון ששוחרר ביוני של השנה שעברה, בו הארי חולקת את המיקרופון עם בת' דיטו, סולנית Gossip, המספקת סגנון קולני שמאפיין את הסאונד הסינטיסייזרי הפופ- גותי של שנות ה- '80. השיר הוא מהטובים שבאלבום, שיר קריאה-תגובה שיוצר, בעזרת השותפות קולית אידאלית, שיר פופ קליט ונהדר.

הסינגל השני ששוחרר בדצמבר 2013 הוא הרצועה הפותחת את האלבום- Sugar On The Side, אשר מציג את Systema Solar הקולקטיב הקולומביאני. שיר עמוס במקצב קולומביאני עם עירוי לטיני חם, שבו דאבי הארי לוקחת תפקיד משנה אל מול מקצב הרגאייי שמספק כאן את ההוק המרכזי. זו פתיחה שבה אולי חסרה ההתלהבות שהיה מצופה משיר פותח של בלונדי בדרך כלל, אך במהלך השיר ההוק החזק והפזמון מתיישבים היטב.

השיר העוקב Rave, היא רצועה אלקטרונית יותר, באופן שתואם לסגנון המוזיקלי המשתמע מכותרת האלבום אך בצורה מתונה יותר. כאן דאבי הארי משתפת פעולה עם Miss Guy, אישיות ניו יורקית ושותף מזדמן עבורה לכתיבת שירים, המסייע לספק את מה שהוא אולי השיר הכי "כמו בלונדי" באלבום. השירה של הארי די אוורירית, אך זה שיר מוצק, עם התמקדות הפקה מורכבת מתיפוף וסינתיסייזרים שמחזירה את הלהקה לתקופה המפורסמת ביותר שלהם. שיר מס' 5  I Want To Drag You Around, הסינגל השלישי שיצא מהאלבום, הוא שיר שמוכיח שכתיבה טרייה, רווית הרגאיי עם סולו סיטאר לאחר שני שליש מהשיר, יכולה לנצח.

Sugar on the Side

במרכז האלבום מגיעה גרסת הכיסוי הניסיונית Relax לשיר המוכר ביותר של להקת  Frankie Goes To Hollywood. ההתחלה איטית וחושנית בראשות פסנתר עם ​​קומץ של קולות שמצטרפים להארי בהבאת השיר לחיים. ואז, לאחר שלוש דקות השיר מתחיל להשתנות בצורה מוזרה מעט לעיבוד נאמן יותר למקור. זהו מהלך ניסיוני שלא ניתן להאשים בו את בלונדי ברכיבה על הפופולריות של המקור. עם זאת, שלושת החלקים שונים - הגרסה האיטית, הגרסה הכבדה האלקטרונית-אינסטרומנטלית ואז לקלאסית והמוכרת, עושים את השיר ללא פשוט לעיכול. בראיון למגזין She Knows Entertainment אמרה הארי: "אחרי שביצענו את השיר בהופעה חיה רצינו להקליט אותו,, בעזרת המפיק שלנו יצרנו לשיר הגשה בלדית אפלולית להגשה הרוקית המקורית".

בשיאם בלונדי היו שגרירים של הניו יורק שיק, נוטפי "גזעיות" וסטייל, בשילוב עם שאננות. הם השתייכו בקלות גם ל- New Wave וגם לפאנק, אבל לכזה שגובל באדישות לכל מה שנחשב "עדכני". הלהיטים שמיצבו אותם בשנות ה-80 היו מספיק חזקים ונחקקים בכדיי שנתעניין בהם בכל תחנה בהתפתחותם, וכך זה נמשך עד היום. Ghosts of Download הוא אולי לא האלבום הכי טוב וחשוב שהם עשו, אבל הוא מייצג את בלונדי של היום, שלצד עשייה מוזיקלית שהחלה לפני 40 שנה הם אינם נרתעים מלאתגר, ומגישים מוזיקה ניסיונית ומפתיעה. 

Fun

"Pollinator"

שוחרר במאי 2017

1. "Doom or Destiny" (FT. Joan Jett) 
2. "Long Time" 
3. "Already Naked"
4. "Fun"
5. "My Monster" 
6. "Best Day Ever" 
7. "Gravity"
8. "When I Gave Up on You" (FT. The Gregory Brothers) 

9. "Love Level" (FT. John Roberts) 

10. "Too Much"
11. "Fragments"
12. "Tonight" (FT. Laurie Anderson) 

13. "Etched Design"

(שיר בונוס למהדורת תקליט 7 אינץ')

Long Time

- שידורי הרצה במתכונת חדשה -

bottom of page